hallon eller choklad och hasselnöt Macarons....
25 st
du behöver (lock):
4 st ekologiska ägg vitor
0,5 dl strösocker
150 g skållad och malen söt mandel
4 dl florsocker
du behöver (smetens grund):
100 g smält smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk ägg gula
några droppar valfri karamelfärg
du behöver (smet):
hallon:
röd karamelfärg
2 msk mixade hallon eller hallonsylt
choklad och hasselnöt:
125 g hassel nötter
2 tsk kakao
1 msk kakao
2 msk nutella
Gör såhär:
1.lock
sätt ugnen på 150 grader
2.Vispa äggvitor på låg hastighet och öka efter hand.
3.Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4.Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
5.Spritsa eller klicka försiktigt ut 50 runda ringar på en plåt med bakplåtspapper eller silpat.
6.Låt locken vila på platen i 15 min inan ugnen.
7.Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 12 min
8.Dra bort silpat/bakplåtspapper direkt och låt kakorna svalna.
9.smörkräm,
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker vitt och pösigt.
10.Vispa ner äggulan
11.lägg i karamelfärg och valfri smak.
12.spritsa ut kremen på undersidan av 25 kakor och sätt på lock.
13.KLAR!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar