45-60 min
24 bitar
Ugn: 175 grader
24 bitar
Ugn: 175 grader
Ingredienser
- 125 gram mörk choklad, 64%
- 100 gram smör, rumstemperat
- 3 dl socker
- 2 st ägg
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 75 gram mörk choklad, 70%
- 100 gram valnötter, grovt hackade
Choklad sås - 2 dl mellan grädde
- 130 gram mörk choklad
- 20 gram smör
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält den mörka chokladen (64%) i mikron.
- Rör ihop smör och socker.
- Vispa äggen i en separat bunke.
- Arbeta in de uppvispade äggen i smeten lite i taget och sedan den smälta chokladen.
- Sikta kakaon, vaniljsockret och mjölet i en bunke och vänd ner i smeten.
- Hacka den mörka chokladen (70%) grovt och vänd i den och valnötterna i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form (ca. 24×24 cm) och grädda i mitten av ugnen i 30 min.
- Stjälp upp kakan, när den kallnat helt, på ett skärbräde och jämna till kanterna. Skär den i 24 rutor.
Chokladsås
- Koka grädden i ett par minuter. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll på den varma grädden och rör till en jämn sås. Rör i smöret i såsen och servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar